хиалуронови филъри
Дермални филъри

Филъри

fillersДермални филъри

Ако четете тази статия, най-вероятно имате поне малка представа за какво се използват дермалните филъри, още известни като хиалуронови филъри, но може би имате въпроси относно техния механизъм на действие, колко време трае поставеният филър и кога трябва да ги използвате вместо или заедно с други инжекционни процедури.
Ние ще се опитаме да отговорим на тези въпроси, така че сами да прецените, дали тази процедура е подходяща за вас.

За какво се използват дермалните филъри

Дермалните филъри могат да бъдат използвани за да подобрят различни проблеми свързани със стареенето на лицето:

  1. Добавяне на обем и изглаждане дълбоките гънки
  2. Уголемяване на устни
  3. Назолабиални гънки
  4. Мимически бръчки
  5. Оформяне устни и увеличаване на устни и изглаждане на вертикални линии около краищата на устните.
  6. Попълване бузите, целящо подобряване на тяхната форма и възвръщане на младежкия им вид
  7. Попълването на бръчки в зоната около очите (тип “пачи крак”)
  8. Изглаждане на белези от акне и варицела

Как действат дермалните филъри и каква е разликата между тях и мезотерапията

Филърите са естествено извлечени или синтетични, който се инжектират директно в кожата с цел попълване съответната зона до точката, където бръчката или вдлъбнатината е изгладена.
В зависимост от вида на филъра, ефектът може да продължи от шест месеца до две години.
Не бъркайте филърите с мезотерапията. И двете процедури са инжекционни, но мезотерапията използва неомрежена хиалуронова киселина, която обикновено в съчетание с други активни съставки се въвежда в дермата и води до дълбока хидратация и обновяване на кожата.
Тъй като мезотерапията и хиалуроновите филъри работят по различен начин, в много случаи е препоръчително да се използват комбинирано, което може да доведе до забележителна промяна във вида на вашето лице.

Синтетични и натурални филъри

Има две основни групи филъри – натурални и синтетични
Натуралните филъри (най-известният – хиалуроновата киселина) имат много по-малък риск от причиняване на алергична реакция, но появата и все пак е възможна. Резултатите са незабавни, но ще продължат от три до 18 месеца (понякога до две години), защото филърът в крайна сметка се разпада, като резултатите, за добро или лошо, също изчезват.
След като филърът започне да се разгражда, трябва да си запазите час за консултация с лекар, които да прецени кога е уместно да се постави нов филър.
Повечето хора, които си поставятхиалуронови филъри ще се нуждаят от най-малко една процедура в рамките на една година .
Най-често хиалуроновите филъри се използват за корекция на устните – обем и контур на устни, корекция, запълване на бръчки около устата. Освен това все повече жени в напреднала възраст прибягват до хиалуронови филъри за запълване на назолабиални гънки, както и за попълване на скули – тогава се използват по-плътни филъри, които имат по-дълготраен ефект.
Освен алергични реакции, филърите може да причинят подутини и синки, които отминават в рамките на няколко дни до седмица.
Синтетичните филъри траят много по-дълго от натуралните и се считат за полу-перманентни, макар че има много, които ги наричат перманентни, защото те не се разграждат. Бръчките се възвръщат, само защото процесите на стареене продължават.
Синтетичните филъри крият рискове, които са почти същите, както при натуралните филъри. Разликата е, че синтетичните филъри са ”постоянни“, следователно потенциалните проблеми могат да бъдат с постоянен характер, по-трудно могат да се коригират.

Какви са рисковете от поставяне на хиалуронов филър

След като всичко казано, основните въпроси са трайността на филъра, последвано от риска от образуването на бучки и в крайна сметка до умението на лекаря в поставянето на точното количество филър на точното място. Независимо от вида на филъра, необходими са техника на инжектиране, както и разбирането как различните вещества влияят върху кожата. Това означава, че трябва да потърсите лекар, който е инжектирал хиалуронови филъри известно време, има добро име, за предпочитане с опит в поставянето на повече от един вид.
Повечето хора, които обмислят поставянето на хиалуронов филър желаят да коригират повече от една област – всяка корекция изисква използването на походящ филър предназначен за третирането на този проблем, като например околоочен контур, обем на устни, назолабиални гънки, скули изискват упоребата на различни по вид филъри (Classic, Volume, Deep, Lips) и др.

Има ли най-добър хиалуронов филър

Въпреки това, което може би сте чели или чували, истината е, че няма най-добрър филър; всеки от тях носи известни рискове, макар и в редки случаи, както и всеки от тях може да има добър ефект за конкретен проблем. Ние работим с Хиалуронова киселина Revolax 1,1 ml., Neauvia organik 1 ml.
Кой филър е “най-добър“ или ”предпочитан“ зависи от техниката на доктора, неговите умения, опит, подготовка и вашите нужди.

contacts_info

СОЦИАЛНИ ПРОФИЛИ: