подмладяване и регенерация
Карбокситерапия

Карбокситерапия – CARBOXY CO2

Carboxy-Therapy

Карбокситерапия – CARBOXY CO2

Карбокситерапията е една от най-съвременните, високоефективни и безопасни процедури за подмладяване и регенерация на кожата, както и за коригиране на изброените по-долу естетични проблеми. Без инжектиране и без използване на скъпо оборудване.

karboxyterapiaКарбокситерапията е неинвазивна терапия на основата на патентован CO2 гел, наричан още карбокси-гел и маска-активатор от специален материал, импрегнирана с лимонена киселина. При взаимодействието между гела и маската възниква реакция, която насища кожата с молекули СО2 .

Чрез терапията се симулира липса на кислород в кожата, което води до спад на стойностите на pH в кръвта. В следствие на това от хемоглобина се освобождава повишено количество кислород в тъканите.

Това води до подобряване на кръвообращението в кожата и на лимфния дренаж, а автоматичното ускоряване на производството на колаген прави кожата гладка и еластична.

При провеждане на карбокситерапията концентрацията на въглероден двуокис върху повърхността на кожата се увеличава и в резултат на пасивната дифузия CO2 прониква през роговия слой до живите структури на епидермиса и дермата. Реакцията на абсорбция на въглероден диоксид върху кожата продължава 20-25 минути. Обработената област получава мощен стимул за регенерация. Подобрената циркулация на кръвта допринася за по-доброто отвеждане на метаболитните продукти от тъканите.
Процедура с мощен подмладяващ ефект. Помага да се възстанови нивото на влага в епидермалния слой на кожата, което е много важно за нейното здраве. Маската също има превантивен ефект срещу забавянето на метаболизма и стареенето на кожата. Ефективно помага да се поддържа кожата в добро състояние.

Ефекти от терапията

 1. експресен лифтинг ефект
 2. изглаждане на бръчки
 3. моделиране овала на лицето
 4. облекчаване на обостряния на акне
 5. елиминиране на петна
 6. лечение на купероза
 7. избелване на кожата
 8. свиване на порите

Неинвазивната карбокситерапия може да се извърши като независима процедура или да се комбинира с техники като йонофореза, наноиглена терапия, електропорация, ултразвук. Неинвазивната карбокситерапия може да бъде включена и като допълнителна стъпка в козметичните процедури за професионална грижа за кожата, което може значително да подобри ефекта им.

Предимства на Карбокситерапия

 1. Подходяща за всяка възраст и всеки тип кожа
 2. Ефективно решава широк спектър от естетически проблеми
 3. Без противопоказания

По време на процедурата може да се получи леко зачервяване на кожата и усещане за парене, но тези явления бързо преминават без последствия. Това е поради факта, че повишеното кръвообращение увеличава температурата на кожата.

contacts_info

СОЦИАЛНИ ПРОФИЛИ: