Какво е мезотерапия?
Мезотерапия

Мезотерапия

mesotherapyМезотерапия

Мезотерапията е въведена от Д-р Мишел Пастьор през 1952г.

Методът представлява серия от микроинжекции, които се правят в епидермиса, дермата или хиподермата в зависимостот проблема. Инжектират се различни “коктейли” от витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, ретинол, екстракти от растения, хомеопатични и биопрепарати и др. Може да се инжектира и чиста хиалуронова киселина.

Убожданията се правят през интервал от 0.5 до 2 см. и на дълбочина от 1 до 10мм. Използват се тънки игли 27, 30 или 32G.

Манипулацията е слабо болезнена. Голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт. За обезболяване на процедурата могат да се прилагат обезболявящи кремове.

Третираните зони предварително се дезинфекцират.

Мезотерапията се използва успешно при:

 1. дефлувиум и алопеция

Мезотерапия е най-новият и успешен метод на лечение на косопад и ускоряване на растежа на косата както при мъже, така и при жени.

хидратиране, тонизиране, стягане, третиране на бръчки, подмладяване на кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете и др.

Мезотерапията е ефективна медицинска техника за корекция на хипотонична кожа и кожно биоструктуриране.

При терапия на бръчки и при тонизиране на кожата чрез множество /травматични/ убождания и чрез инжектираните коктейли се стимулира активността на фибробластите, които да произвеждат твърд колаген от 1-ви тип. С пистолет се извършват микроинжекции до получаване на малки папулки близо една до друга. Полето се масажира, поставят се компреси за да предотврати получаването на хематоми.

 1. мезолифт

Инжектиране в кожата на хиалуронова киселина мултиелементи и витамини в областта на лицето на ниво дерма. Попълване и повдигане в зоните на бузи, брадичка. Тургорът на кожата се подобрява, дребните бръчки изчезват, а дълбоките драстично намаляват Подмладява кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест.

 1. третиране на целулит

Това е най-ефективния метод за разрешаване на проблема.

Терапията се фокусира върху:

 1. Циркулаторни проблеми
 2. Мастни натрупвания
 3. Фиброза

Третират се корем, бедра, хълбоци, седалище.

 1. локализирани мастни натрупвания

Отстраняване /липолиза/ на т.нар. мастни депа – зони, които не се повлияват от диета и физически упражнения – паласки, бричове и др.

 1. двойна брадичка
 2. липоскулптура на тяло

Като всяко мезотерапевтично третиране, липоскулптурата може да бъде изпълнена ръчно или с инжектор. Липоскулптурата на тялото обхваща множество области, които могат да бъдат обширни – като корем, ханш, бедра или тясни – като колена или прасци. Инжекциите се поставят по метода „точка по точка”, на хиподермално ниво (дълбочина от 10 до 12 мм.), директно в мастните натрупвания. Сесиите трябва да се разпределят на всеки 15-20 дена, за да се даде на организма необходимото време да елиминира остатъците.

Мезотерапията на целулит, локализирани мастни натрупвания, двойна брадичка, липоскулптура на тяло за по-бърз ефект е желателно да се съчетае с ръчен масаж, вакуум масаж, радиочестота /RF/.

Процедурата мезотерапия се извършва ръчно или сьс специален „мезопистолет”, който позволява точно дозиране на постaвяната субстанция на точната дълбочина.

Странични ефекти

Синини /хематоми/ на местата на убожданията – изчезват за около една седмица, което зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациента Задължително е 2 дни преди и след терапията пациента да не приема Аспирин.
Зачервяване и леката оточност в третираната зона, сърбеж, парене, чувство на натъртено, които изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.
Алергична реакция кьм някои от продуктите – обикновено кьм прокаин

Противопоказания

 1. кожни инфекции
 2. херпес
 3. онкологични заболявания
 4. автоимунни заболявания
 5. бременност
 6. алергичен пристъп
 7. по време на антикоагулантно лечение
 8. псориазис

Честота на процедурите

Прилагат се 2-3-4 процедури през около 20 дни-месец.

Eфектът се забелязва веднага и трае около 6мес.-1 година, след което процедурата може да се повтори.

Дефлувиум и алопеция

Един път седмично – четири последователни седмици. Последваща терапия на 2-3 месеца веднъж.

При сезонен косопад пролет и есен 2-3-4 коктейла последователно.

Мезотерапия на тяло – отслабване и целулит

Четири и повече сеанса през 15-20 дни. Необходимо е поддържащо лечение поне 2-3 сесии годишно.

contacts_info

СОЦИАЛНИ ПРОФИЛИ: